Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γεύσεις Πάσχα από την Ελλάδα στο τραπέζι της Agrenda

Εκλεκτά τυριά από τα βουνά της Πίνδου και της Κρήτης, πυκνό και περίπλοκο ελαιόλαδο από την Κέρκυρα, ευγενές και µοναδικό καλαβρυτινό κρασί και κηπευτικά από όλη τη χώρα στρώνονται στο πασχαλινό τραπέζι της Agrenda, σε µια σύνθεση που γεµίζει το µάτι εικόνες από μια εαρινή Ελλάδα σαν και αυτήν των µεγάλων ποιητών του 20ου αιώνα που ρωτούσαν… «το χώμα είναι καλό ή ο Θεός μαζί σου;»

Olithea Corfu Premium – Ελαιόλαδο από Λιανολιά Κερκύρας για απαιτητικούς

Πολύπλοκο φρουτώδες και µεσαίας έντασης πικρό και πικάντικο χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο OLITHEA Premium µε ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Ευρωπαϊκό Κανονισµό 432/2012. Η πρώτη ύλη προέρχεται από οικογενειακούς αιωνόβιους ελαιώνες ποικιλίας Λιανολιάς στον Αγ. Ματθαίο της Κέρκυρας που καλλιεργούνται ακολουθώντας αυστηρά τις νόρµες της βιολογικής γεωργίας και συνδυάζοντας αρµονικά την παράδοση αιώνων στην ελαιοκαλλιέργεια µε την τεχνολογία και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και διαδικασίες ελέγχου. Στις διεθνείς περγαµηνές του premium ελαιολάδου ανήκει το Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισµό της Νέας Υόρκης το 2021, ενώ στις πιο πρόσφατες το Ασηµένιο Μετάλλιο στον Olive Japan 2022.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Merlot-Μαύρο Καλαβρυτινό – Ζουμερό και φρουτώδες, γεννιέται στη Μεγάλη Άμπελο

Η δηµοφιλής γαλλική ποικιλία Merlot συναντά τη σπάνια γηγενή ερυθρή ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό σε µια ευτυχή συνύπαρξη που δίνει έναν «ζουµερό» φρουτώδη οίνο µε βαθύ πορφυρό χρώµα και µπλε ανταύγειες. Ένα κρασί µε συµπύκνωση, αρώµατα αποξηραµένων καρπών και βανίλιας, αισθητές στρογγυλές ταννίνες και µακριά απολαυστική επίγευση που θα συνοδέψει µε απόλυτη αρµονία τις γευστικές επιλογές του εορταστικού γεύµατος της Λαµπρής. Οι ποικιλίες καλλιεργούνται σε υψόµετρο που ξεπερνά τα 800 µέτρα στα Καλάβρυτα, εκεί όπου το µοναδικό αµπελοτόπι της Μεγάλης Αµπέλου γεννά τα ξεχωριστά κρασιά του Κτήµατος Μέγα Σπήλαιο.

Γιδογραβιέρα Καπνιστή Μέτσοβο – Στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το γίδινο γάλα έχει άλλη γεύση

Ντελικάτο άρωµα και φινετσάτη γεύση χαρακτηρίζουν την καπνιστή Γραβιέρα του βλάχικης καταγωγής τυροκόµου Κώστα Τσουτσοπλίδη, επικεφαλής της Μέτσοβο ΑΕ. Ως εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς ο Κώστας Τσουτσοπλίδης ανέλαβε το 1998 τα ηνία του τυροκοµείου, το οποίο επεξεργάζεται ετησίως γύρω στους 2.500 τόνους πρόβειου κι άλλους περίπου 150 τόνους γίδινου γάλακτος, ενώ συνεργάζεται µε περίπου 150 παραγωγούς από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, την ευρύτερη περιοχή της Ζίτσας, από το Καλπάκι, το Κεφαλόβρυσο, τα Ζαγοροχώρια, το καλοκαίρι και από το Μέτσοβο.

Κομμένες σαλάτες από τον Μπάρμπα Στάθη – Γεύση και φρεσκάδα από φρεσκομμένα λαχανικά

Mε διαλεχτά µαρούλια Romaine, Escarole και Butterhead, η Μαρουλένια σαλάτα της Μπάρµπα Στάθης µπορεί να προσφέρει στο εορταστικό τραπέζι την απαραίτητη ανάλαφρη γεύση που συνοδεύεται και από υψηλή διατροφική αξία. Ανήκει στη νέα σειρά φρεσκοκοµµένων σαλατών της εταιρείας, η οποία φέρνει στο ράφι περισσότερες από δώδεκα διαφορετικές επιλογές σε πρωτότυπους συνδυασµούς λαχανικών και συνεχώς ανανεώνεται.

Ξύγαλο ΠΟΠ – Όλη η γεύση σε ένα μόνο παραδοσιακό τυρί της Κρήτης

∆ροσερή, υπόξινη, ελαφρώς αλµυρή γεύση χαρακτηρίζουν το Ξύγαλο ΠΟΠ Σητείας του Τυροκοµείου Κουβαράκη, ένα µαλακό αλοιφώδες τυρί, που µάλιστα βραβεύθηκε µε Χρυσό Μετάλλιο ποιότητας στα Mediterranean Taste Awards™ τον περασµένο Ιούνιο στην Κρήτη. Το προϊόν, που έλκει την ιστορία του από τα αρχαία χρόνια και το 2010 καταχωρήθηκε στο µητρώο των ΠΟΠ, παράγεται από την επιχείρηση Π. Κουβαράκης & Σία ΟΕ µε έδρα το Χαµέζι Σητείας και ο καταναλωτής µπορεί να το βρει σε πολλά καταστήµατα τροφίµων στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το Ξύγαλο έχει πλούσια µικροχλωρίδα και χαµηλή λακτόζη ως συνέπεια της φυσικής ζύµωσης που κάνει µέσα στα ειδικά δοχεία όπου τοποθετείται το γάλα, το οποίο είναι αιγοπρόβειο, πρόβειο ελαφρώς αποβουτυρωµένο ή και σκέτο γίδινο. Πρόκειται για ένα τυρί που χρησιµοποιείται σε πολλές συνταγές και συνοδεύει όλα τα γεύµατα.

…από την εφημερίδα Agrenda

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.