Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την ιδέα στην επιτυχία σε μόλις έξι χρόνια για την οικογένεια Τσολάκη με έδρα την Χαλκιδική

Η εταιρεία Asterios Olive Groves of Halkidiki του κ. Αστέριου Τσολάκη είναι µια εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου µε έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

της Σοφίας Σπύρου

Η επιχείρηση ιδρύθηκε µε στόχο να τυποποιεί το προϊόν των οικογενειακών ελαιώνων της συζύγου του κ. Τσολάκη Ελένης Κουλουµτούρη. Μέσα σε έξι χρόνια από την ίδρυσή της το 2017 έχει καταφέρει να διακινεί συνολικά περίπου 70-80 τόνους προϊόντος εκ των οποίων το 60% αποτελείται από επιτραπέζια και το υπόλοιπο από ελαιόλαδο ενώ όλο το προϊόν διακινείται σε τυποποιηµένη µορφή.

Το 2019 η επιχείρηση προχώρησε σε αλλαγή και δηµιουργία premium συσκευασίας µε έµφαση στο design κάτι που σύµφωνα µε τον κ Τσολάκη έχει επιδράσει πολύ θετικά στις πωλήσεις. Προκειµένου να προετοιµάσει το δρόµο για άνοιγµα στις εξαγωγές ο κ. Τσολάκης επένδυσε σε δηµιουργία του τυποποιητηρίου το 2021 «Για να µπορέσεις να εξυπηρετήσεις άµεσα παραγγελίες πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να συσκευάσεις το προϊόν σε σύντοµους χρόνους», θα πει ο κ. Τσολάκης ο οποίος χρηµατοδότησε τη δαπάνη των 50.000 ευρώ για το τυποποιητήριο µε ιδίους πόρους.

Σήµερα το προϊόν της εταιρείας βρίσκεται σε 200 σηµεία πώλησης εντός και εκτός της χώρας µε την εγχώρια αγορά να αποτελεί περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεων. «Πολλές από τις συνεργασίες µας βρίσκονται σε σηµεία τουριστικού ενδιαφέροντος και για αυτό το λόγο διαθέτουµε κωδικούς σε µικρές συσκευασίες των 100 ml σε ελαιόλαδο και 70-150 γρ. σε ελιά που έχουν µεγάλη ζήτηση», θα πει ο κ Τσολάκης.

Η επιχείρηση διαθέτει τρεις σειρές έξτρα παρθένου ελαιόλαδου το Kelli, Mikroskino και Μικρόκαµπο που όλες προέρχονται από blend γαϊδουρελιάς και Χαλκιδικής ενώ συνολικά η επιχείρηση κινεί 50 κωδικούς. Το δηµοφιλέστερο προϊόν όσον αφορά στην ελιά είναι η Μαύρη Χαλκιδικής ενώ συνολικά διακινεί εννιά τύπους ελιάς που περιλαµβάνουν και µαρινάδες µε βότανα, µπαχαρικά αλλά και γέµισµα µε πιπεριά Φλωρίνης, αγγουράκι και σκόρδο.

 Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του Ελαίας Καρπός

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου έκανε το νεμπούτο του ο διεθνής διαγωνισμός ATHENA International Olive Oil Competition_ΙOOC στο πανέμορφο περιβάλλον του Mystras Grand Palace Resort...

REPORTS

Ελαιόλαδα όμορφα αρωματικά στη μύτη, κομψά και απαλά στο στόμα και γεμάτα χαρακτήρα δίνει η ιστορική ποικιλία Κονσερβολιά, η κύρια χρήση της οποίας όμως...

REPORTS

Να µετατρέψει µονοµιάς όλη την εκµετάλλευσή του, που αριθµεί 200 στρέµµατα ελαιώνα στον κάµπο της Στυλίδας, σε βιολογική ετοιµάζεται ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, που είναι...

REPORTS

Στις 20-21 Απριλίου 2024 στη Καλαμάτα επανέρχεται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί πια ως το σημαντικότερο ετήσιο φόρουμ...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...