Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την ιδέα στην επιτυχία σε μόλις έξι χρόνια για την οικογένεια Τσολάκη με έδρα την Χαλκιδική

Η εταιρεία Asterios Olive Groves of Halkidiki του κ. Αστέριου Τσολάκη είναι µια εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου µε έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

της Σοφίας Σπύρου

Η επιχείρηση ιδρύθηκε µε στόχο να τυποποιεί το προϊόν των οικογενειακών ελαιώνων της συζύγου του κ. Τσολάκη Ελένης Κουλουµτούρη. Μέσα σε έξι χρόνια από την ίδρυσή της το 2017 έχει καταφέρει να διακινεί συνολικά περίπου 70-80 τόνους προϊόντος εκ των οποίων το 60% αποτελείται από επιτραπέζια και το υπόλοιπο από ελαιόλαδο ενώ όλο το προϊόν διακινείται σε τυποποιηµένη µορφή.

Το 2019 η επιχείρηση προχώρησε σε αλλαγή και δηµιουργία premium συσκευασίας µε έµφαση στο design κάτι που σύµφωνα µε τον κ Τσολάκη έχει επιδράσει πολύ θετικά στις πωλήσεις. Προκειµένου να προετοιµάσει το δρόµο για άνοιγµα στις εξαγωγές ο κ. Τσολάκης επένδυσε σε δηµιουργία του τυποποιητηρίου το 2021 «Για να µπορέσεις να εξυπηρετήσεις άµεσα παραγγελίες πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να συσκευάσεις το προϊόν σε σύντοµους χρόνους», θα πει ο κ. Τσολάκης ο οποίος χρηµατοδότησε τη δαπάνη των 50.000 ευρώ για το τυποποιητήριο µε ιδίους πόρους.

Σήµερα το προϊόν της εταιρείας βρίσκεται σε 200 σηµεία πώλησης εντός και εκτός της χώρας µε την εγχώρια αγορά να αποτελεί περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεων. «Πολλές από τις συνεργασίες µας βρίσκονται σε σηµεία τουριστικού ενδιαφέροντος και για αυτό το λόγο διαθέτουµε κωδικούς σε µικρές συσκευασίες των 100 ml σε ελαιόλαδο και 70-150 γρ. σε ελιά που έχουν µεγάλη ζήτηση», θα πει ο κ Τσολάκης.

Η επιχείρηση διαθέτει τρεις σειρές έξτρα παρθένου ελαιόλαδου το Kelli, Mikroskino και Μικρόκαµπο που όλες προέρχονται από blend γαϊδουρελιάς και Χαλκιδικής ενώ συνολικά η επιχείρηση κινεί 50 κωδικούς. Το δηµοφιλέστερο προϊόν όσον αφορά στην ελιά είναι η Μαύρη Χαλκιδικής ενώ συνολικά διακινεί εννιά τύπους ελιάς που περιλαµβάνουν και µαρινάδες µε βότανα, µπαχαρικά αλλά και γέµισµα µε πιπεριά Φλωρίνης, αγγουράκι και σκόρδο.

 Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του Ελαίας Καρπός

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με σύμπραξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ξεκινά η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Βόρειας...

REPORTS

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας», μια νέα εκπαιδευτική δράση που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο...

REPORTS

Οι προκλήσεις βιωσιμότητας που παρουσιάζει η καλλιέργεια και ανάπτυξης της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης εσπερίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

REPORTS

Τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας οργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που κατέληξε και σε ορισμένα χρηστικά συμπεράσματα για το πως μπορούν να ξεπεραστούν...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.