Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό το Cultura Olive Oil από την Αρκαδία στη Νέα Υόρκη

Δεύτερη συνεχόμενη βράβευση και μάλιστα χρυσή επεφύλαξε ο φετινός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη, για το αρκαδικό ελαιόλαδο Cultura Olive Oil βιολογικής παραγωγής από την σπάνια ποικιλία Χωραΐτικη.

Η ετικέτα αυτή είχε εντυπωσιάσει τους κριτές και στον περσινό διαγωνισμό, εξασφαλίζοντας και τότε χρυσό μετάλλιο.

Η ιδιαίτερη και σπάνια ποικιλία Χωραΐτικη χαρακτηρίζεται από τον υψηλό αριθμό σε πολυφαινόλες (το ελαιόλαδο Cultura φέρει Ισχυρισμό Υγείας) και την ιδιαίτερη φρουτώδη και πικάντικη γεύση.

Η ποικιλία αυτή απαντά αποκλειστικά στην ορεινή Αρκαδία εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή εκμετάλλευση, το Κτήμα Όγκιον.

«Μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας και του τοπικού οικοσυστήματος, παράγουμε ένα ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής από άνυδρα ελαιόδεντρα, έπειτα από προσεκτική διαλογή των καρπών με το χέρι. Καλλιεργούμε με βιολογικές μεθόδους και χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελαιοποίησης και τυποποίησης.

Ακολουθώντας τον δύσκολο αυτόν δρόμο συνέπειας στην υψηλή ποιότητα αλλά και σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και κληρονομιά, για μια μικρή, ανεξάρτητη και οικογενειακή εταιρία όπως η Cultura, οι συνεχείς βραβεύσεις επιβεβαιώνουν πως ο δρόμος αυτός είναι ο σωστός» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...