Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Paragaea Aegis Gourmet από Λιανολιά στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Πλούσιο, στιβαρό, πικάντικο και βελούδινο θα µπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Aegis Gourmet από ελιές ποικιλίας Λιανολιάς που καλλιεργούνται στα κτήµατα της εταιρείας Paragaea («Παραγαία» από την αρχαία ονοµασία της Πάργας) και το οποίο τιµήθηκε µε Χρυσό Μετάλλιο στον NYIOOC 2023.

Η συγκοµιδή ξεκινά τέλη Οκτωβρίου, όταν οι ελιές είναι ακόµα πράσινες και η πολυφαινολική περιεκτικότητα εξακολουθεί να είναι υψηλή, και η διαδικασία που ακολουθείται περιλαµβάνει κρύα εκχύλιση µε τη θερµοκρασία να διατηρείται κάτω από τους 26οC. ∆ηµιουργός η οικογένεια Λιάκρη, που επίσης οργάνωσε εντός του οικισµού της Πάργας το πολυβραβευµένο Μουσείο Paragaea Old Olive – Oil Factory, αφού αγόρασε και αναστήλωσε το παλαιότερο µηχανοκίνητο ελαιοτριβείο της πόλης. Έτσι δηµιούργησε έναν σύγχρονο χώρο, όπου πραγµατοποιούνται και γευσιγνωσίες ελαιολάδων αλλά και κρασιών αναδεικνύοντας τη γαστρονοµία και συνδέοντάς τη µε τον πολιτισµό και τον τουρισµό. Σηµειώνεται ότι εκτός από τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, η γκάµα της Paragaea περιλαµβάνει αρωµατισµένα ελαιόλαδα, σάλτσες µε βάση το ελαιόλαδο και πάστα ελιάς.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.