Παράγεται από την ποικιλία Κονσερβολιά Άρτας από οικογενειακό ξηρικό ελαιώνα άνω των 100 ετών, που αναπτύσσεται σε λοφώδη περιοχή στα 330 µ. Η ελαιοποίηση γίνεται αυθηµερόν µε τη συγκοµιδή µε τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, ενώ η εµφιάλωση πραγµατοποιείται εφόσον «ηρεµήσει» το ελαιόλαδο και χωρίς φίλτρα. Σηµειώνεται ότι το Julia ήταν το ένα από τα δύο ελληνικά ελαιόλαδα που κατέκτησαν ∆ιπλό Χρυσό µετάλλιο στον φετινό Athena IOOC και του απονεµήθηκε η διάκριση του Καλύτερου Ελληνικού Ελαιολάδου.
REPORTS
Το Julia EVOO από Κονσερβολιά στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός
Υψηλή συγκέντρωση σε πολυφαινόλες, που υποστηρίζει ισχυρισµό υγείας, σε συνδυασµό µε σπάνια αρµονία στον οργανοληπτικό έλεγχο χαρακτηρίζουν το ελαιόλαδο Julia της Γιούλιας Αντωνίου και του συζύγου της Θανάση Χρήστου από την Άρτα.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Η ιστορία της Elasion Cretan Olive Oils ξεκινά το 1975, όταν ο Εµµανουήλ Μαλλιωτάκης, γεµάτος πάθος για τη γη του και την παράδοση της...
REPORTS
Μια νέα ταυτότητα για το εγχώριο ελαιόλαδο, την οποία συνθέτει ένα πάντρεμα του τόπου, των ποικιλιών και της παράδοσης με τη διεθνή επιστήμη και...
REPORTS
Η εμπειρία των τελευταίων ετών βεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού κλάδου στην Ελλάδα δεν αρκεί μια καλύτερη...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...
REPORTS
Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...
REPORTS
Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...