Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Alexandros EVOO από Κορωνέικη στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Φρουτώδης χαρακτήρας και ντελικάτη γεύση µε πολύ καλές ισορροπίες πικρού και πικάντικου χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove.

Παράγεται από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικη στη Ρόδο µε ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η συγκοµιδή γίνεται στις αρχές Νοεµβρίου και η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια µέρα µε τη µέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Παραγωγός ο Αλέξανδρος Πασσάλης, ιδιοκτήτης του ελαιώνα που φύτεψε ο συνονόµατος παππούς του στην παραλία Θεολόγου Ρόδου, µέσα στην περιοχή όπου σήµερα βρίσκεται η ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειας. Έτσι, όπως σηµειώνει ο ίδιος, προέκυψε και το όνοµα «Alexandros Olive Grove» µε την πρώτη εµφιάλωση να γίνεται το 2012. Από τότε η πορεία του brand είναι ανοδική και έχει αποσπάσει βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας και γεύσης ενώ το εστιατόριο RODI Pure Deli που δηµιούργησε η οικογένεια δίπλα στο ξενοδοχείο, πραγµατοποιεί γευσιγνωσίες ελαιολάδου τουλάχιστον δύο φορές την εβδοµάδα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.