Οι οικογενειακοί ελαιώνες στη δυτική ακτή της Μεσσηνίας καλλιεργούνται σύµφωνα µε τις βιολογικές αρχές και οι ελιές συγκοµίζονται νωρίς, χρησιµοποιώντας παραδοσιακές µεθόδους σε συνδυασµό µε σύγχρονες πρακτικές. Η θερµοκρασία σε όλα τα στάδια της παραγωγής δεν υπερβαίνει τους 27°C και ο χρόνος µάλαξης τα 40 λεπτά. Σηµειώνεται ότι Olivinis είναι ένας ορυκτός λίθος πράσινου χρώµατος που από την αρχαιότητα χρησιµοποιείται για διακοσµητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
