Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα εξαιρετικά ελαιόλαδα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ποιότητας «ΚΟΤΙΝΟΣ 2025»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων Eλαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», με την απονομή των βραβείων στα καλυτέρα φετινά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στο πλαίσιο της Food Expo.

Για ακόμα μια χρονιά ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια τόσο για την αξιοθαύμαστη αξιολόγηση όσο και για τις δυναμικές συμμετοχές ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου. Ο Διεθνής Διαγωνισμός ανέδειξε με τα αυστηρά του κριτήρια για μια ακόμα φορά και φέτος τα γευσιγνωστικώς καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ελληνικά και ξένα.

Τυποποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, έλαβαν τις διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους, από τον μοναδικό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα – Σωματείο, με απόλυτα αυστηρή και αξιοκρατική διαδικασία και με βραβεία (ένα για κάθε κατηγορία) μόνο στα ελαιόλαδα που διακρίνονται και λαμβάνουν βαθμολογία πάνω από 70/100 στην αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου, με εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Δημήτρης Βασιλάκος, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ. Χαράλαμπος Ευταξίας, ο κ. Γιώργος Κουτέλας, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα (Βιολογικά, ΠΟΠ-ΠΓΕ, Συμβατικά) που διακρίθηκαν και οι επιχειρήσεις/παραγωγοί που τα τυποποιούν, παρατίθενται στους πίνακες ανά κατηγορία:

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...