Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις 9 Μαρτίου οι βραβεύσεις των νικητήριων ελαιόλαδων του «ΚΟΤΙΝΟΣ 2025»

Τα γευσιγνωστικώς καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του Διεθνή Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων Eλαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», θα βραβευτούν στο πλαίσιο της FOOD EXPO.

Αυστηρά και αξιοκρατικά τα κριτήρια για την απονομή των βραβείων των καλύτερων ελαιόλαδων ανά κατηγορία, τα οποία διακρίθηκαν και έλαβαν βαθμολογία πάνω από 70/100 στην αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας. Τυποποιητικές επιχειρήσεις από 5 χώρες της Ευρώπης, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, έλαβαν τις διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους, από τον μοναδικό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα – Σωματείο.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου, με εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Δημήτρης Βασιλάκος, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ. Χαράλαμπος Ευταξίας, ο κ. Γιώργος Κουτέλας, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα (Βιολογικά, ΠΟΠ-ΠΓΕ, Συμβατικά) που διακρίθηκαν και οι επιχειρήσεις/παραγωγοί που τα τυποποιούν, παρατίθενται στους πίνακες ανάκατηγορία.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 09 Μαρτίου 2025 και ώρα 5.00 μμ. στο Hall 2 του Εκθεσιακού Κέντρου METROPOLITAN EXPO, στην διάρκεια της Διεθνούς έκθεσης FOOD EXPO.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, τιμήθηκαν στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τον τίτλο του BEST EUROPEAN...

REPORTS

Με την απονομή των βραβείων στις εταιρίες και τους παραγωγούς οι οποίοι διακρίθηκαν, ανταμοιβή για τις διαρκείς και κοπιώδεις προσπάθειες βελτίωσης και διατήρησης της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελαιόλαδα εξαιρετικής ποιότητας από διαφορετικές ποικιλίες ελιάς της Ελλάδας και του εξωτερικού διαγωνίστηκαν στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2023».

REPORTS

Η αυλαία για την 8η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου ATHENA, του μοναδικού της χώρας μας, που φέτος διεξήχθη στην Καβάλα, έπεσε εντυπωσιακά το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...