Αυστηρά και αξιοκρατικά τα κριτήρια για την απονομή των βραβείων των καλύτερων ελαιόλαδων ανά κατηγορία, τα οποία διακρίθηκαν και έλαβαν βαθμολογία πάνω από 70/100 στην αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας. Τυποποιητικές επιχειρήσεις από 5 χώρες της Ευρώπης, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, έλαβαν τις διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους, από τον μοναδικό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα – Σωματείο.
Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου, με εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.
Στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Δημήτρης Βασιλάκος, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ. Χαράλαμπος Ευταξίας, ο κ. Γιώργος Κουτέλας, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.
Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα (Βιολογικά, ΠΟΠ-ΠΓΕ, Συμβατικά) που διακρίθηκαν και οι επιχειρήσεις/παραγωγοί που τα τυποποιούν, παρατίθενται στους πίνακες ανάκατηγορία.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 09 Μαρτίου 2025 και ώρα 5.00 μμ. στο Hall 2 του Εκθεσιακού Κέντρου METROPOLITAN EXPO, στην διάρκεια της Διεθνούς έκθεσης FOOD EXPO.
