Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πόλος έλξης το 2024 η ισπανική βιβλιοθήκη ελαιών προάγει την κουλτούρα των EVOOs

Το La Comunal, η βιβλιοθήκη ελαίων του Ιδρύματος Κοινοτικής Κληρονομιάς Olivarero (FPCO), αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για διεθνείς τουρίστες το 2024, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο των εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων (EVOOs).

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες, κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθαν στη Μαδρίτη για να ανακαλύψουν τα μυστικά του ισπανικού ελαιόλαδου, χάρη στη συνεργασία του FPCO με το τουριστικό πρακτορείο Walk and Eat Spain.

Η Walk and Eat Spain, γνωστή για τις γαστρονομικές περιηγήσεις της στη Μαδρίτη, παρέχει στους τουρίστες την ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική γαστρονομική κουλτούρα της Ισπανίας. Οι επισκέπτες συμμετέχουν σε ειδικές διαδρομές, επισκεπτόμενοι αγορές, μπαρ τάπας, εστιατόρια, καθώς και μοναδικούς βιωματικούς χώρους όπως το La Comunal, που φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη ελαίων FPCO.

Οι τουρίστες που επισκέφτηκαν το La Comunal το 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες ελαιόλαδων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα και καθοδηγούνται από ειδικούς της Walk and Eat Spain. Αυτή η εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν στην ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τις διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά των ελαιολάδων που προέρχονται από τις ισπανικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές.

Η Walk and Eat Spain επισημαίνει πως «η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πελάτες μας, και είναι χαρά μας να τους μυήσουμε στον κόσμο των ισπανικών ελαιόλαδων».

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Κοινοτικής Κληρονομιάς Olivarero τονίζει ότι «οι συνέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές, και θα συνεχίσουμε να τις ενισχύουμε. Η Μαδρίτη είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς για τον ξένο τουρισμό, και αυτή η συνεργασία αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για να γνωρίσουν οι διεθνείς καταναλωτές ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της ισπανικής γαστρονομίας, το ελαιόλαδο».

Με πληροφορίες από mercacei

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην καρδιά της Χαέν, το AOVEland δεν είναι απλώς ένα ελαιοτριβείο – είναι ένας χώρος όπου η παράδοση, η καινοτομία και η τέχνη συγχωνεύονται...

REPORTS

H 26η Νοεμβρίου γιορτάζεται από το 2019 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς (World Olive Tree Day) με πρωτοβουλία της UNESCO, με στόχο να ενθαρρύνει την...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το διήμερο πρόγραμμα επισκέψεων με τίτλο «Ο δρόμος της Ελιάς και των Θησαυρών της Χαλκιδικής» που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής ΑΕ...

REPORTS

Στη συγκομιδή της ελιάς από τα φορτωμένα ελαιόδεντρα όλης της πόλης προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραχθεί, για πρώτη φορά, δημοτικό βιολογικό ελαιόλαδο....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...