Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι ιταλικές εταιρείες ελαιολάδου προειδοποιούν για έλλειψη προϊόντος τους επόμενους μήνες

Λόγω της έλλειψης ελαιολάδου, οι Ιταλοί παραγωγοί φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να εγγυηθούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές τους επόμενους μήνες.

Σε ένα τόσο δύσκολο πλαίσιο, η συνεχής προωθητική ενέργεια θα μπορούσε να προλάβει ακόμη και την εξάντληση των ήδη σπάνιων ποσοτήτων ελαιολάδου.

Είναι κρίση για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το φταίξιμο βαρύνει την καταστροφική ελαιοκομική περίοδο, που πλήττεται από ξηρασίες και επεισόδια ακραίων καιρικών φαινομένων, και την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. Την κατάσταση κατήγγειλε η Ιταλική Ένωση Βιομηχανίας Πετρελαίου, η ASSITOL προσχώρησε στις Federalimentare και Confindustria, οι οποίες είχαν ήδη ανακοινώσει τις δυσκολίες του κλάδου το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Andrea Carrassi, γενικός διευθυντής της ASSITOL εξηγεί, «Συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν στην αρχή της εκστρατείας – λόγω της χαμηλής παραγωγής, ο κλάδος μας διατρέχει τον κίνδυνο να μην έχει αρκετό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να προμηθεύσει την αγορά. τους επόμενους μήνες .”

Συμφραζόμενα

Η Ιταλία σημείωσε απότομη πτώση στην παραγωγή, που ισοδυναμεί με 30% λιγότερο ελαιόλαδο. Ωστόσο, πάνω απ’ όλα ήταν η κατάσταση στην Ισπανία, τον κορυφαίο παραγωγό ελαιολάδου στον κόσμο, που ζύγισε στις αγορές, οι οποίες είδαν τις ποσότητες τους να μειώνονται στο μισό λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, φθάνοντας τους 700.000 τόνους. Αυτή η συρρίκνωση ρεκόρ προκάλεσε αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών, στις οποίες προστέθηκαν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των συσκευασιών. Ως εκ τούτου, η διαθεσιμότητα πετρελαίου, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, είναι ελάχιστη. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις για την επόμενη εκστρατεία, η κατάσταση προορίζεται να επιδεινωθεί, λόγω της συνεχούς ξηρασίας στην Ισπανία και σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου.

Το σενάριο, επίσης στο μέλλον, θα σημαδευτεί από τη σπανιότητα των πρώτων υλών και την αύξηση του κόστους παραγωγής, με σαφείς επιπτώσεις στην κατανάλωση. Ωστόσο, η χαμηλότερη διαθεσιμότητα λαδιού και οι επακόλουθες αυξήσεις τιμών δεν σταμάτησαν τις προωθητικές πωλήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις ήδη σπάνιες διαθέσιμες ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

«Τους τελευταίους μήνες, το ελαιόλαδο έχει γίνει ένα πολύτιμο αγαθό και η χρήση προϊόντων κάτω του κόστους θα μπορούσε να προβλέψει την εξάντληση των προϊόντων μας. Γι’ αυτό ζητάμε το αίσθημα ευθύνης όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την παραγωγική γεωργία μέχρι τη βιομηχανία που εκπροσωπούμε, μέχρι τη μεγάλη διανομή, ώστε να είναι δυνατή η εγγύηση του ελαιολάδου στα ιταλικά τραπέζια», εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής της ASSITOL.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...