Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ιστορίες κομψότητας στην παραγωγή ελαιολάδου από την εύφορη πεδιάδα των Ψαχνών Εύβοιας

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες 472mg/kg (σοδειά 2021) και ο ισχυρισμός υγείας, οδήγησαν το ελαιόλαδο 8:26 Histories στο πρώτο βραβείο από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία.

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση είναι η 8:26 Histories, που παράγει και εμπορεύεται το ομώνυμο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Κεντρική Εύβοια. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Χάρης Γουναράς, χημικός μηχανικός που εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια για μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στο Μόναχο της Γερμανίας όπου και κατοικεί με την οικογένειά του. “Η ενασχόλησή μου με την παραγωγή και το εμπόριο έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πηγάζει από τη συνεχή ενασχόλησή μου με τα ιδιόκτητα κτήματα στην Κεντρική Εύβοια ως χόμπι και με τη θέλησή μου να βρίσκομαι κοντά στη φύση όσο αυτό είναι εφικτό”, σημειώνει ο ίδιος. “Το κίνητρό μου ήταν και είναι να γνωρίσει ο καταναλωτής και ένα διαφορετικό προϊόν από Μανάκι και Θρουμπολιά, αλλά και να διαδοθεί το καλό ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό όσο γίνεται περισσότερο”.

Ήδη, το εξαιρετικά περθένο ελαιόλαδο 8:26 Histories, το οποίο εμφιαλώνεται σε ένα μοναδικό, κομψό, πολυτελούς σχεδιασμού μπουκάλι, ξεχωριστά αριθμημένο καθώς είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.000 φιαλών παγκοσμίως, είναι διαθέσιμο σε καταστήματα delicatessen και concept stores στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Σπάνιος συνδυασμός από Μανάκι και Θρουμπολιά

Ο συνδυασμός του ελαιολάδου από 50% Μανάκι και 50% Θρουμπολιά Αιγαίου, η οποία μπορεί να δώσει υψηλής ποιότητας λάδι, ενώ, ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί ευρέως, κρίνεται πολύ σπάνιος. Το φυσικό μείγμα που προκύπτει, εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα οξύτητας στην αγορά.

Ατελείωτη υπεροχή με το βλέμμα στο μέλλον

Μόνο εξέλιξη βλέπουν για το μέλλον οι άνθρωποι της 8:26 Histories και αυτό αφορά και τη γκάμα των προϊόντων, η οποία φέτος εμπλουτίζεται με 4L τενεκέ και 500ml τενεκεδάκι, ενώ, από την επόμενη χρονιά κοντά στο μπουκάλι των 500ml τοποθετείται και το μικρότερο των 200ml με το ίδιο design.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...