Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Acesur κατακτά τη σφραγίδα «Zero Waste» σε μια ελεγχόμενη περίοδο έξι μηνών

Η Acesur, κορυφαία εταιρεία στον τομέα του ελαιολάδου παγκοσμίως, απέκτησε τη σφραγίδα «Από τα απόβλητα στους πόρους: Μηδέν στη χωματερή», από τον Όμιλο Saica, ο οποίος ειδικεύεται στη διαχείριση απορριμμάτων και τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, σε μια ελεγχόμενη περίοδο έξι μηνών, που έληξε τον Φεβρουάριο του 2024, η Acesur πέτυχε καθαρό δείκτη ανάκτησης αποβλήτων 99,77%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα απόβλητά επαναχρησιμοποιήθηκαν, ανακυκλώθηκαν ή ανακτήθηκαν, αποφεύγοντας τις χωματερές.

Υπό αυτή την έννοια και σε συνεργασία με τη Saica, η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύξει με επιτυχία διαφορετικά μοντέλα ανακύκλωσης αποβλήτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  • Ανάκτηση Χαρτιού και Χαρτονιού: 130 τόνοι χαρτιού και χαρτονιού ανακυκλώθηκαν, παράγοντας 850.000 ανακυκλωμένα κιβώτια για επόμενες χρήσεις.
  • Ανακύκλωση Πολυαιθυλενίου: 29 τόνοι διαφανών απορριμμάτων πολυαιθυλενίου μετατράπηκαν σε υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένα πέλλετ, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε 134.000 m² πλαστικής μεμβράνης για ομαδοποίηση ή παλετοποίηση προϊόντων.
  • Ενεργειακή Αξιοποίηση Πλαστικών Αποβλήτων: 161 τόνοι μη ανακυκλώσιμων πλαστικών αποβλήτων αποτιμήθηκαν ενεργειακά ως CSR, παράγοντας 333.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση 96 ισπανικών νοικοκυριών.

Τα τελευταία χρόνια, η Acesur έχει ενσωματώσει βιώσιμες πολιτικές στο επίκεντρο της βιομηχανικής της δράσης, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς:

  • Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση: Μειώνουν, επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν βοηθητικά υλικά όπως PET, γυαλί και χαρτόνι. Το εργοστάσιο Dos Hermanas είναι το δεύτερο της ομάδας που αποκτά τη σφραγίδα Zero Waste.
  • Προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: Εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά πάνελ για ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και αντικατέστησαν ατμολέβητες που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο με άλλους που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμα καύσιμα (βιομάζα).
  • Κυκλική Οικονομία: Αξιοποιούν τα υποπροϊόντα του ελαιώνα, μετατρέποντάς τα σε ανανεώσιμα καύσιμα.Αυτά και πολλά άλλα μέτρα επέτρεψαν στον όμιλο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 33% τα τελευταία δύο χρόνια, με σχέδια για μείωση 49% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν σε μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 33% τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο τη μείωση κατά 49% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ανανεώνει τη θητεία του ως πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς ο Γιώργος Ντούτσιας, μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 9ης...

REPORTS

Ως ένδειξη της δέσμευσης για τους στόχους που έχουν τεθεί στη στρατηγική της για το 2030, η ισπανική πολυεθνική εταιρεία, Deoleo οδηγεί την αειφορία...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...