Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αρχαιότερη κρητική ποικιλία που δίνει βραβευμένα ελαιόλαδα

Η Κρήτη είναι φημισμένη παγκοσμίως για το εξαιρετικό ελαιόλαδο. Το ελαιόδενδρο της χοντρολιάς ευδοκιμεί στον τόπο από τη Μινωική εποχή, ίσως και παλαιότερα.

Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και οι κάτοικοί της δεν μπορούν παρά να είναι υπερήφανοι γι’αυτό.

Στην Κρήτη υπάρχει πλήθος εξαιρετικών ελαιολάδων, η αρχαιότερη ποικιλία, όμως, μέχρι τώρα δεν έτυχε αποτέλεσμα καλών προσπαθειών.

Η οικογένεια Ζαχαριουδάκη μας συστήνει την Akalli. Ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης από την κρητική ποικιλία Χονδρολιάς, το οποίο απέσπασε φέτος την 3 θέση στον αυστηρό παγκρήτιο διαγωνισμό ανάμεσα σε όλα τα ποιοτικά ελαιόλαδα του νησιού.

Αρώματα από φρεσκοκομμένα βότανα, πράσινης τομάτας, φρέσκου πιπεριού, φρέσκου αμυγδάλου και πράσινων χόρτων θα γευτεί όποιος επιλέξει να το δοκιμάσει. Αυτά συνοδεύουν ιδανικά φρέσκες πράσινες σαλάτες, κρύα ορεκτικά, νοστιμεύουν κόκκινα κρεατικά και συμβάλλουν στη δημιουργία μαρινάδων της αρεσκείας σας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...