Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρευνα και πολυφαινόλες δίνουν δύο νέα χρυσά στην E-LA-WON

Στη φετινή τελετή των βραβεύσεων «Olympia health & nutrition awards 2021» η E-LA-WON απέσπασε δύο Χρυσά βραβεία, τόσο για τις υψηλές Πολυφαινόλες, όσο και για την υποστήριξη της Έρευνας.

Το πρώτο «The Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra virgin Olive Oil» για τη συγκέντρωση υψηλών φαινολικών ουσιών και αφορά το Επετειακό-Συλλεκτικό ελαιόλαδο από Αγριελιά και Μποτσικολιά καθώς και το Βιολογικό-Organic από Κορωνέικη ποικιλία, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία ελαιολάδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. Σημειώνεται ότι οι ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη διαθέτουν βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Το δεύτερο «The Gold Award of the support of the scientific research on olive oil and health» για την Υποστήριξη της Έρευνας και αφορά το Premium ελαιόλαδο της E-LA-WON από Κουτσουρελιά και Κορωνέικη στη μάχη εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας». Το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health) και η εταιρεία E-LA-WON ανακοίνωσαν τη δημοσίευση της πρώτης μελέτης Ελλήνων και Ισπανών ερευνητών σχετικά με την ευεργετική επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Επιστημονικό περιοδικό Antioxidants. Στο πλαίσιο της μελέτης επιλέχθηκε το EVOO E-LA-WON ως μία από τις καλύτερες πρώτες ύλες για την απομόνωση καθαρής ελαιασίνης.

Όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ιωάννης Καμπούρης, «η καθημερινή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου πρώιμης συγκομιδής- αγουρόλαδου με πιστοποιημένη υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, αποτελεί ασπίδα προστασίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης θέλω να τονίσω την επιμονή και τον αγώνα των καθηγητών του ΕΚΠΑ κ. Προκόπη Μαγιάτη και της κας Ελένης Μέλλιου».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...