Connect with us

Αναζήτηση

Εταιρική Ταυτότητα

Ήταν Νοέμβριος του 2005, όταν μια μικρή ομάδα νέων και ανήσυχων δημοσιογράφων, αποφάσιζε την έκδοση μιας εφημερίδας με όραμα, και τη δημιουργία ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου με τις αγορές και των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Με όχημα το εταιρικό σχήμα της Green Box, προηγήθηκε η διαμόρφωση του πρώτου πυρήνα συγκέντρωσης και δημοσίευσης περιεχομένου για την αγροτική οικονομία από το διαδικτυακό τόπο www.agronews.gr και στη συνέχεια, η ενθουσιώδης προσφορά της ίδιας ομάδας για τη σύνταξη του περιοδικού Αγρόκτημα, που κυκλοφορούσε από τα μέσα του 2003 με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Παιδί της ίδιας οικογένειας αποτέλεσε λίγο αργότερα – μετά από διαπραγματεύσεις με το μεγάλο εκδοτικό οίκο της Γερμανίας – και το ευρωπαϊκό περιοδικό profi, που ειδικεύεται στα αγροτικά μηχανήματα.

Από το 2012 και έκτοτε, με θεματοφύλακα την Agrenda, που έχει πια καθιερωθεί ως η εφημερίδα αναφοράς στον αγροτικό χώρο, αρχίζει μια οργανωμένη προσπάθεια πυκνών εκδόσεων και ειδικών ένθετων περιοδικών, τα οποία έρχονται να καλύψουν με την ίδια αυστηρότητα στην ποιότητα του περιεχομένου τους, τις ειδικότερες επί μέρους ανάγκες των νέων παραγωγής: το Wine Trails, για το αμπέλι και το κρασί · το El / Ελαίας Καρπός, για την ελιά και το ελαιόλαδο · το Fresher, για τα φρούτα και τα λαχανικά · το Beer & Brunch, για τη μπύρα · το Αγρόκτημα, με νέα ταυτότητα και νέο χαρακτήρα · και παράλληλα, μια σειρά από χρήσιμους οδηγούς για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, για τα επενδυτικά προγράμματα και τη φορολογία των αγροτών, καθιστούν τους συστηματικούς αναγνώστες, πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Το δημιουργικό έργο της Green Box έχει αναγνωριστεί συνολικά από τους εμπλεκομένους στον αγροτικό χώρο, καθώς έχει συμβάλει στην αναβάθμιση των επικοινωνιακών σχέσεων των παραγωγικών συντελεστών του και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις, σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας. Η άγρυπνη ματιά σε όλες τις εξελίξεις, η γρήγορη και αυστηρή κριτική των όποιων προβληματισμών που μπορούν να διαμορφώσουν καταστάσεις, η αναζήτηση και η εκσυγχρονισμένη προβολή θεμάτων με ζωτικό ενδιαφέρον, έχουν προσδώσει σε όλα τα μέσα επικοινωνίας της Green Box, ποιότητα, σεβασμό, αξιοπιστία και ευρεία αποδοχή.

Αυτή η προσπάθεια, οφείλει πολλά στις συνεργασίες της με εμπνευσμένους παραγωγούς αλλά και ισχυρές επιχειρηματικές μονάδες που πρωτοπορούν στο χώρο τους.

Είναι, λοιπόν, από αυτά τα εγχειρήματα που προσφέρουν στην Agrenda, το Agronews και τα άλλα μέσα ενημέρωσης της Green Box όλες εκείνες τις αφορμές αλλά και τη δυνατότητα να μεταφέρουν – με τη σειρά τους – στο ανήσυχο κοινό τους πολλά και σπουδαία επιτεύγματα στην παραγωγή, την ανάπτυξη, την τεχνολογία και την έρευνα.

Σε συνέχεια των παραπάνω εντύπων εκδόσεων έχει λάβει χώρα η δημιουργία αντίστοιχων ηλεκτρονικών ιστοσελίδων και ειδικότερα:

 

GREEN BOX ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Αριθμός ΓΕΜΗ: 008724401000

Γενικά Στοιχεία

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «GREEN BOX ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «GREEN BOX»), με ΑΦΜ 999604766, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, με αριθμό ΓΕΜΗ 00872440100 που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Νίκης 24, προέρχεται από μετατροπή της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία <<Ι.ΠΑΝΑΓΟΣ – Μ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΕΛΗ – Green Box Ο.Ε.>> με την υπ΄ αριθμόν 23888/6-3-2009 πράξη της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαριάνθης Ασημακοπούλου – Ζερβού δυνάμει της με υπ΄αριθμόν 5580/2009 απόφασης του Νομάρχη Αθηνών που καταχωρήθηκε στο μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών, πήρε δε αριθμό μητρώου 67912/01/Β/09/96.

Δραστηριότητα: Έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και άλλες εκδοτικές δραστηριότητες. Παραγωγή, εκμετάλλευση και διαχείριση οπτικοακουστικών έργων και συστημάτων πολυμέσων (multi media). Εκμετάλλευση, διαχείριση διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων, παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών και ύλης σε τρίτους, υπηρεσίες διαφήμισης και πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή ή βάσει σύμβασης, διοργάνωση συνεδρίων, κ.λ.π. .

Έτος Ίδρυσης: 2003

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Ιωάννης Πανάγος του Ζήση

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Γιουρουκέλη Μαρία του Αντωνίου

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου: Παπακωνσταντίνου Θωμάς του Βασιλείου

 

Ιδιοκτήτης/ Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: Ιωάννης Πανάγος του Ζήση

Διευθυντής σύνταξης: Γιουρουκέλη Μαρία του Αντωνίου

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): GREEN BOX ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

 

Διεύθυνση: Νίκης 24, Αθήνα, 10557

Τηλέφωνο: +30-210-3232905

Web: https://greenboxsa.gr/